ETT URVAL AV

VANLIGA BEHANDLINGAR


VACCINATIONER

Vaccination av smådjur sker i regel på plats i vår sprillans nya klinik, i lugn och vacker miljö. 

För hästar åker vi oftast ut till er i stallet och vaccinerar, men möjlighet att svänga förbi oss med transport finns.

(Obs! Något begränsade vändmöjligheter. Backvana krävs)

KIRURGISKA INGREPP

Kastration av häst

och nöt sker i

fält.

Kastration av bock/bagge kan utföras antingen på klinik eller ute i fält.

För smådjuren erbjuder vi en hel del kirurgiska åtgärder på vår nystartade smådjusklinik: allt ifrån kastrationer av djurslagen katt, hund och kanin, till mer avancerad mjukdelskirurgi, såsom kejsarsnitt, operation vid livmoderinflammation, bråck, nybildningar, mm.

AVLIVNINGAR

Vi på Ekberget lägger stor vikt på att djur som behöver avlivas får ett värdigt avslut. Avlivningar på klinik går lugnt till. Hundar ger vi oftast den lugnande sprutan i utomhus eller i bilen, vilket innebär minimal oro för djuret.

Hemavlivning är ett alternativ som många föredrar och det brukar vi oftast kunna lösa (i mån av tid). Det ger det optimala avslutet för djur som ogillar bilfärder och främmande platser.

MEDICINSK UTREDNING

Med stor erfarenhet av medicinska fall och ett utrustat kliniklabb, tar vi oss med glädje an utredningspatienter, med möjlighet till senare remiss till specialist om det krävs.

Vi utreder hund, katt, häst och nötkreatur i första hand, men andra djur är välkomna efter förfrågan.

TANDBEHANDLINGAR

Vi (Johanna och Rebecka) är båda mycket intresserade av hästens tänder och bettfunktion. Johanna har gått steg 2 vidareutbildningen inom hästtandvård (SLU) och Rebecka har gått steg 1. Vi båda planerar att ta oss genom fortbildningen under de kommande åren.

AKUTSJUKVÅRD

Vi har båda omfattande erfarenhet av det mesta inom akut sjukvård på de flesta djurslagen.

Vi jobbar med bokade patienter under dagarna, men vi försöker alltid att avvara tider för akuta fall, både på smådjurskliniken och ute i fält.

SIGNALEMENTSBESKRIVNING

Vi är godkända ID-kontrollanter via Svenska Hästavelsförbundet och hjälper dig med pass till fölet och tilläggsregistreringar.

OFFICIELLA UPPDRAG

Vi är oficiella veterinärer vilket innebär att vi kan hjälpa dig med myndighetsuppdrag såsom export av djur eller djurprodukter över gränsen.

BESIKTNINGAR

Besiktningar för försäljning och försäkring. Hästar besiktas på gården och valpar/kattungar på kliniken i Skee.